zondag 30 september 12-16 h. | EXPOSITIE | Jack Poels & Lieuwke Loth

MIDDERNACHTZON EENDAAGSE OVERZICHTSEXPOSITIE BY JACK POELS

één van de twaalf Middernachtzonnen door  Jack Poels ( verkocht )

KLIK HIER DOOR OM DE  HELE SERIE TE ZIEN

Zondag 30 september bent u van harte welkom tussen 12.00-16.00 uur om mee te genieten van een bijzondere overzichtsexpositie van Jack Poels. September 2017 begon Jack aan een serie schilderijen na een inspirerende treinreis door Noord-Scandinavië. Jack beleefde de Middernachtzon, een bijzondere ervaring met de meest mooie plaatjes van landschap en zee op zijn Iphone.

Jack schilderde elke maand een schilderij op een vast formaat; 60×60 cm. Elke laatste zondag van de maand werd de foto gepubliceerd op internet en vervolgens geëxposeerd in galerie IROK. De serie bleek al snel een verkoopsucces. Op twee enkele stukken na zijn alle schilderijen reeds verkocht.

De afwisseling in de serie is  interessant te noemen. Zowel in schilderstechnieken, soms pasteus dan weer bijna transparant. Donkere sfeervolle landschappen wisselen lichte zeegezichten af om vervolgens een fris zomers heuvellandschap te zien verschijnen alsof Jack tussendoor ook nog even in Zuid-Limburg was.  In alle schilderijen is de zon te ontdekken. De typische stijl van Jack, verraadt dat elk schilderij van zijn hand komt. De serie is eenvoudig gesigneerd met alleen zijn voornaam.

Om alle schilderijen eens bij elkaar te zien, hadden wij van te voren bedacht dat het leuk zou zijn een gezellig samenzijn te organiseren op de laatste zondag van September 2018. We hebben alle kopers gevraagd hieraan mee te werken en gelukkig bleken ze allemaal enthousiast over dit idee. Jack zal zelf deze middag ook een kijkje komen nemen, hij heeft de schilderijen tenslotte ook nog niet in een totaaloverzicht kunnen bekijken. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om mee te genieten. Wie weet is er nog een exemplaar beschikbaar wat u aanspreekt!? En wordt u ook een trotse bezitter van een MNZ schilderij.

Wij verheugen ons op uw komst om met u samen dit bijzondere overzicht te mogen delen.

 

BEELDEN EN WANDOBJECTEN DOOR LIEUWKE LOTH

Flow door Lieuwke Loth

In onze vakantie lag onze galerie op de route van kunstenaar Lieuwke Loth die vanuit Denemarken weer terug naar Spanje reisde. Lieuwke had een drukke internationale expositie agenda achter de rug. Ze geniet in september van een beetje rust in het zuiden van Spanje, waar Lieuwke de laatste jaren woont en werkt. Lieuwke runt er ook een galerie. Wij zullen veel van de beelden van Lieuwke in de maand september exposeren. Nog nooit hadden wij van haar zo een groot overzicht van buitenbeelden. Dus was u al altijd op zoek naar een mooi beeld voor in uw tuin kom dan nu kijken. De collectie bestaat uit zowel bronzen als Cor-Ten stalen als ook kunststof beelden. Eind september zal een deel van de beelden waarschijnlijk weer opgehaald worden voor de galerie in Zuid-Spanje. Welkom