10 april – 30 juni | Europa ontmoet de Maghreb | Marokkaanse schilderkunst

20150409_111001

‘Europa ontmoet de Maghreb’ 

Expositie galerie IROK in Horst | elke 4 weken nemen wij van elke kunstenaar één kunstwerk uit het grote overzicht en stellen deze selectie tentoon bij IROK Panningen | In 3 maanden tijd zullen alle kunstwerken op deze manier ook IROK Panningen bereiken.

klik hier: voor korte toelichting op de kunstwerken & foto’s 

Scrollt u door de blogposts van www.irokgallery.blogspot.nl voor het zien van de 2 reportagesvan Omroep P&M en Omroep Reindonk. 

8 Marokkaanse kunstenaars | succesvolle 40-ers| Expositie loopt t/m 30 juni 2015 bij IROK Horst & Panningen | Kunstenaars: El Imam Djimi, Samira Ait el Maalam,  Faisal Hmichane, Hafid Marbou, Lahcen Achik, Hakim Ahellal, Abdelaziz Lourhraz en Abdelhadi Mourid

*******************************************

De expositie in galerie IROK wordt om 19:00 uur op 10 april geopend door de ambassadeur van Marokko in Nederland Z.E. de heer Abdelouahab BELLOUKI en burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas.

Programma 10 april: 19:20 welkom door Mart Peters (voorzitter stichting Rondzien) 19.25 welkom door Burgemeester Kees van Rooij | 19:30 – 19:50  toespraak door ambassadeur Abdelouahab Bellouki en opening van de expositie: ontwikkelingen in de kunst, cultuur en economie in Marokko, samenleven en samenwerking tussen autochtone en allochtone Nederlanders 19:50 – 20:15 rondgang met de ambassadeur langs de schilderijen en kennismaking met de betreffende Marokkaans kunstenaars 20:30 uur: mogelijkheid voor de pers om met de ambassadeur te spreken en vragen te stellen.

21:00 uur vertrek ambassadeur.

 

Lezing in ’t Begienke in Venlo

Op 9 april 2015 vanaf 19:30 uur vindt in Leescafé ’t Begienke, Stadsbibliotheek Venlo een lezing met een documentaire film plaats over archeologische opgravingen en rotstekeningen (gravures rupestres) in de woestijn van het zuiden van Marokko. De lezing is een onderdeel van het project ‘AZALAY’ waarmee in Marokko en in Europa actie wordt gevoerd voor bescherming en erkenning van de archeologische sites in de Westelijke Sahara in Marokko door de UNESCO als werelderfgoed. De lezing wordt verzorgd door El imam Djimi  met hulp van fotograaf Elg Lahouccine. 

Directrice Fatima Inaghnane van het Amazigh gemeentemuseum van Agadir maakt onderdeel uit van de groep kunstenaars en maakt op onze uitnodiging tijdens haar bezoek kennis met het beleid van enkele musea in Nederland.