LIJSTENMAKERIJ

Beste Mensen,

Let goed op uzelf, blijf gezond!

Iedereen met een wens en of vraag kan ons natuurlijk altijd vrijblijvend bellen of mailen. Nemen wij de telefoon niet op? Wij bellen u terug a.d.h.v. nummerherkenning.
Tel. 077 398 4596 mail irok@irok.nl
In Horst kunt u spontaan of op afspraak binnenlopen. In Panningen alleen op afspraak. Dit is ivm de drukte in onze werkplaats te Horst

Vakantie: In de maand augustus alleen geopend op donderdag|vrijdag|zaterdag.

Advies op maat

Hier vindt u geen online shop voor lijsten. Wij werken op maat en geven u graag advies vooraf.

Een omlijsting uitzoeken doen wij samen met de klant aan de adviesbalie.

Wij adviseren u graag op het gebied van stijl en kleur a.d.h.v. een grote monstercollectie.

kleurenselectie brons, bruin zwart strakke hoge lijst en suède
passe-partouts

Wat wordt er zoal ingelijst?

Soms krijgen wij wel eens de vraag;


“Wat lijsten jullie dan allemaal in?”


We lijsten natuurlijk niet alleen kunst en foto’s in. Denk aan alles wat gekoesterd wordt en tastbaar is. Als je het leuk vindt om resultaten te zien, bezoek dan hier: iroklijsten

Borduurwerken

We hebben veel trouwe klanten die borduren. In een borduurwerk, zitten uren van zorgvuldig stikken en tellen. Als het klaar is en het vele werk een concrete voorstelling is geworden dan verdient het een mooie en passende inlijsting. Daarna is het genieten als het aan de muur hangt.

Ook lijsten we knuffeltjes, truitjes of doopjurken in als mooi aandenken. Tevens conserveert het inlijsten dat wat goed bewaard mag blijven.

Geboorte Borduurwerk

T-Shirts

Voor sponsoren en of fans van voetbalclubs lijsten we met regelmaat Voetbal T-shirts in. We gebruiken daar in de regel bloklijsten voor met een ‘spacer’. Dit is een ‘afstandlatje’ dat in de hogere sponning van de lijst wordt gemonteerd. Het glas wordt boven de spacer geplaatst en het op een zuuvrije passepartoutkarton gemonteerde T-shirt komt onderin te liggen. Hierdoor vallen plooitjes mooi vrij en worden ze niet platgedrukt door het glas.

T-shirt ingelijst. Achtergrond met stofuitdrukking voor extra uitstraling

Werkwijze

De keuze uit alle profielen loopt van eenvoudig tot ornament en of design.

De beoogde inlijsting wordt met een speciaal computer -programma exact uitgerekend en vervolgens wordt de order in bestelling gezet en in eigen atelier te horst gemaakt.

Normaal gesproken maken wij elke werkweek de bestellingen van de voorafgaande week gereed en staan de inlijstingen daarom elke zaterdag klaar om afgehaald te worden.

Een goede inlijsting verfraait het werk en
conserveert tevens. Wij gebruiken uitsluitend zuurvrije
materialen, museum passe-partoutkarton en de klant kan kiezen uit gewoon glas, ontspiegeld mat of het speciale Perfect White Art Glass, ook wel ‘museumglas’ genoemd. Voor optimale helderheid.

Overige diensten

Opdrachten tot schoonmaken en vernissen van oude schilderijen nemen wij ook graag aan. Kleine restauraties, zijn in de meeste gevallen ook mogelijk. We kijken eerst met u wat er moet gebeuren en of dat in verhouding staat tot de waarde van het schilderij.


– Vacuüm zuurvrij verlijmen op karton of mdf. Foto’s opplakken op polystyreen.
– Op maat snijden van losse passe-partouts of glasplaten .

Verder verkopen wij Artiteq ophang -systemen en kunt u ook terecht voor het opspannen van linnen en katoenen doeken op oud-Hollandse houten spielatten.

Klassiekers

Klassiekers bij de inlijsterij zijn oude en nieuwe landkaarten – ingelijst in de sfeer van de kaart en omgeving waar de kaart dienst gaat doen. Denk aan mahonie – of wortelnoot – hout. In die categorie vallen ook de certificaten, diploma’s en medailles, zonder lijst verdwijnen ze in de la, of soms worden ze in een niet bijpassend wissellijstje opgehangen waardoor het met moeite verworven document niet tot recht komt.

Medaille en Startnummer, als herinnering aan een geweldige prestatie

Souvenirs

Ook reizen veel mensen graag en vaak. De vakantie souvenirs in de vorm van kunstnijverheid of echte kunst, mogen als herinnering aan de bijzondere reis mooi ingelijst aan de muur van onze klanten. Soms heel eenvoudig, in lijn met de sfeer en afkomst, soms extra verfraaid.