[social size='small' style='light' type='twitter,facebook,dribbble']

LIJSTENMAKERIJ

.

VOOR LIJSTEN OP MAAT GEMAAKT

hoofdvestiging  meldersloseweg 6 horst  |   lijstadviesbalie & atelier & voorraad
[A73 afslag 11 richting horst  100 m links]
openingstijden: dins-vrijdag 09.30-12.00 en 13.00-17.30 | zaterdag 09.30-16.00 | zondag 13.00-16.00
[ tel. 077 3984596 ]
dependance  kerkstraat 47 panningen  |  lijstadviesbalie 
[onderdak bij Beumers Ateliers naast JUMBO]
openingstijden:  vrijdag 13.00-18.00 uur | zaterdag 10.00-17.00
andere dagen op afspraak, bel ons dan graag

Beste Mensen,

Hier vindt u geen online shop voor lijsten. Wij werken op maat en geven u graag advies vooraf.

Een omlijsting uitzoeken doen wij samen met de klant aan de adviesbalie.

Wij adviseren u graag op het gebied van stijl en kleur a.d.h.v. een grote monstercollectie.

Hierdoor kunnen wij een compleet aanbod tonen:  zowel eenvoudige wissellijsten als designprofielen als barok, aluminium, handgekleurd en verguld, enz. De inlijsting wordt met een speciaal computerprogramma exact uitgerekend en vervolgens wordt de order in bestelling gezet en in eigen atelier te horst gemaakt. Dit gebeurt reeds sinds 1980.

Normaal gesproken maken wij elke werkweek de bestellingen van de voorafgaande week gereed en staan de inlijstingen daarom elke zaterdag klaar om afgehaald te worden.

Een goede inlijsting verfraait het werk en conserveert  tevens. Wij gebruiken uitsluitend zuurvrije materialen, museum passe-partoutkarton en de klant kan kiezen uit gewoon glas, ontspiegeld of het speciale Perfect White Art Glass, ook wel museumglas genoemd.  

Daarnaast hebben wij ervaring in het schoonmaken en vernissen van oude schilderijen en ook kleine restauraties zijn mogelijk.

Vaak kost advies wat meer tijd dan gedacht, hierdoor ontstaat er heel soms een spitsuurtje. We hopen in dat geval op uw begrip. Wilt u vermijden dat u misschien iets langer moet wachten of heeft u een grote opdracht die u wilt bespreken? Maak dan een afspraak; tel 077 3984596. Dit kan op bepaalde momenten van de week.

Verder verkopen wij ook railophangsystemen – plakken/verlijmen wij op karton, polystyreen, fotokarton – snijden losse passe-partouts of glasplaten op maat & u kunt terecht voor het opspannen van linnen en katoenen doeken op oud -Hollandse houten spielatten.

Wij houden van het contact met de klant en het geven van advies voor een optimaal resultaat.

U bent WELKOM

WAT WORDT ER ZOAL INGELIJST?

Soms krijgen we de vraag; wat lijsten jullie dan allemaal in? Het verbaast mensen zichtbaar.

Er worden natuurlijk niet alleen kunst en foto’s ingelijst.

We hebben veel trouwe klanten die borduren. In een borduurwerk, zitten vele uren van zorgvuldig stikken en tellen. Als het klaar is en het vele werk een concrete voorstelling is geworden dan verdient het een mooie en passende inlijsting om ervan te genieten als het aan de muur hangt.

Denk aan de vele borduurwerkjes die door oma’s en soms ook opa’s gemaakt worden om het kleinkind een aandenken mee te geven van de bijzondere dag dat het geboren werd. Maar ook lijsten we knuffeltjes, truitjes of doopjurken in als mooi aandenken en tevens conserveert het inlijsten dat wat goed bewaard mag blijven.

Klassiekers bij de inlijsterij zijn oude en nieuwe landkaarten – ingelijst in de sfeer van de kaart en omgeving waar de kaart dienst gaat doen. In die categorie vallen ook de certificaten, diploma’s en medailles, zonder lijst verdwijnen ze in de la, of soms worden ze in een niet bijpassend wissellijstje opgehangen waardoor het met moeite verworven document niet tot recht komt.

Voor sponsoren en of fans van voetbalclubs lijsten we met regelmaat Voetbal T-shirts in. We gebruiken daar in de regel bloklijsten voor met een ‘spacer’. Dit is een ‘afstandlatje’ dat in de hogere sponning van de lijst wordt gemonteerd. Het glas wordt boven de spacer geplaatst en het op een zuuvrije passepartoutkarton gemonteerde T-shirt komt onderin te liggen. Hierdoor vallen plooitjes mooi vrij en worden ze niet platgedrukt door het glas.

Ook reizen veel mensen graag en vaak.  De vakantie souvenirs in de vorm van kunstnijverheid of echte kunst, mogen als herinnering aan de bijzondere reis mooi ingelijst aan de muur van onze klanten. Soms heel eenvoudig, in lijn met de sfeer en afkomst, soms extra verfraaid.

a.d.h.v. de monstercollectie passen we eerst – bij dit ezeltje een baklijst met zilver/wit bloklijstje over de baklijst voor een perfecte combinatie