LIJSTENMAKERIJ

Lijstenmakerij | IROK Horst, voor al uw inlijstwerk op maat gemaaktHeeft u een vraag? Loop gerust bij ons binnen of neem contact op:

TEL. 077 3984596 of MAIL irok@irok.nl

Belt u ons en nemen wij niet op? Indien u nummerherkenning heeft, bellen wij u terug.Advies op maat

Voor maatwerk inlijsten, klein of groot. Wij maken het mooi zodat u er blij van wordt. 

Hier vindt u geen ‘online shop voor lijsten’.
Samen zoeken we een passende omlijsting uit. Aan de hand van de monstercollectie kijken we wat bij u en het werk het beste past.


Wij adviseren u graag op het gebied van stijl en kleur a.d.h.v. een grote monstercollectie.

kleurenselectie brons, bruin zwart strakke hoge lijst en suède passe-partouts

Wat wordt er zoal ingelijst?

We lijsten natuurlijk niet alleen kunst en foto’s in. Denk aan alles wat gekoesterd wordt en tastbaar is. Als u het leuk vindt om resultaten te zien, bezoek dan hier: iroklijsten

Borduurwerken & Diamondpaintings

We hebben veel trouwe klanten die borduren of diamondpainten. Hierin zitten uren van zorgvuldig stikken, tellen of plakken. Dat verdient een mooie en passende inlijsting. Daarna ophangen en genieten.

Ook lijsten we knuffeltjes, truitjes of doopjurken in als mooi aandenken. Tevens conserveert het inlijsten dat wat goed bewaard mag blijven.

Borduurwerken
Borduurwerkje van een Eekhoorntje

T-Shirts

Voor sponsoren en of fans van voetbalclubs lijsten we met regelmaat Voetbal T-shirts in. We gebruiken daar degelijke bloklijsten voor met een ‘spacer’. Dit is een ‘latje’ dat in de hogere sponning van de lijst wordt gemonteerd. Het glas wordt boven de spacer geplaatst. Het T-shirt wordt op een zuurvrije passepartout karton gemonteerd en komt onderin de lijst te liggen. Hierdoor vallen plooitjes mooi vrij en worden ze niet platgedrukt door het glas.

Voetbalshirt Lieke Martens
PSV shirt met handtekeningen

Werkwijze

De keuze uit alle profielen loopt uiteen van eenvoudig tot ornament en of design.

De beoogde inlijsting wordt met een speciaal computerprogramma exact uitgerekend en vervolgens wordt de order in bestelling gezet en door ons in eigen atelier te horst gemaakt.

In de werkplaats

Normaal gesproken maken wij elke werkweek de bestellingen van de voorafgaande week gereed en staan de inlijstingen daarom elke zaterdag klaar om afgehaald te worden.

Een goede inlijsting verfraait het werk en
conserveert tevens. Wij gebruiken uitsluitend zuurvrije materialen, museum passe-partoutkarton en er is de keuze uit drie soorten glas namelijk: gewoon helder float, mat geëtst of het mooie Perfect White Art Glass, ook wel ‘museumglas’ genoemd. Dit glas is voorzien van een coating ter ontspiegeling, het glas is optimaal helder en bevat een UV filter.

Blauwe Vear van Jack Poels links met museumglas en rechts met gewoon glas
Museumglas Promolijst

Overige diensten

Restauraties: Opdrachten tot het reinigen en vernissen van oude schilderijen nemen wij ook graag aan. Kleine restauraties zijn in de meeste gevallen mogelijk. We kijken eerst met u wat er moet gebeuren en of dat in verhouding staat tot de waarde van het schilderij.

– Vacuüm zuurvrij verlijmen op karton of mdf

– Foto’s opplakken op polystyreen

– Op maat snijden van losse passe-partouts of glasplaten

– Opspannen van linnen of katoenen doeken

– Verkoop van Artiteq ophangsystemen en onderdelen

Reinigen van oude schilderijen en voorzien van nieuwe vernislaag

Klassiekers

Klassiekers bij de inlijsterij zijn oude en nieuwe landkaarten – ingelijst in de sfeer van de kaart en omgeving waar de kaart dienst gaat doen. Denk aan mahonie – of wortelnoot – hout. In die categorie vallen ook de certificaten, diploma’s en medailles, zonder lijst verdwijnen ze in de la, of soms worden ze in een niet bijpassend wissellijstje opgehangen waardoor het met moeite verworven document niet tot recht komt.

Medailles en Speldjes Nijmeegse Vierdaagse

Souvenirs

De vakantie souvenirs in de vorm van kunstnijverheid of echte kunst, mogen als herinnering aan de bijzondere reis mooi ingelijst aan de muur van onze klanten. Soms heel eenvoudig, in lijn met de sfeer en afkomst, soms extra verfraaid.

Bloemenketting Hawaï

Sinds 1 februari 2023 is onze dependance Panningen gesloten. Graag bedienen wij alle klanten uit regio Leudal en Peel en Maas in Horst. Wij bezorgen dan uw opdracht desgewenst gratis aan huis.


Inlijsten van T-shirts / Voetbalshirt / Borduurwerk / Diamondpainting / Schilderij / Foto / Kleding en Knuffels / Geboortekaartjes / bedenk het maar en wij maken het voor u. Grote collectie lijsten, baklijsten, 3D lijsten, van goud, zilver, hout, aluminium, strak en ornament, met of zonder glas / museumglas / passepartout. Uw lijstenmakerij in Horst direct aan de A73 afslag 11 tussen Boxmeer Venray en Venlo Roermond.