KUNSTADVIES

Kunstaankopen

Een kunstaankoop doet men niet zo maar. In de meeste gevallen is er een behoefte aan verfraaiing van het interieur maar moet de voorkeur nog deels verkend worden.

Het is natuurlijk heel prettig als het juiste kunstwerk er bij de oriëntatietocht meteen tussen hangt of staat, maar dat is vaak niet het geval. 

Na een eerste of tweede gesprek hier in de galerie, bezoeken wij u het liefst aan huis. Dat helpt vaak om te ervaren wat er allemaal mogelijk is. Rekening houdend met uw voorkeuren, kijken wij bij u thuis naar de sfeer, lichtinval en indeling.

Dit doen wij graag en gratis, bovendien is het voor u zelf ook meteen een heel stuk duidelijker hoe een kunstwerk overkomt in uw eigen omgeving.


Verzamelaars

Anders is dit bij verzamelaars, zij bezoeken de galerie met grotere regelmaat en hebben hun voorkeur reeds sterker ontwikkeld.

De verzamelaar zoekt vaak gericht naar een aanvulling van een bepaalde kunstenaar en of discipline.

Uiteraard helpen we ook de verzamelaars graag bij de zoektocht naar een uitbreiding van de kunstcollectie.


Bemiddeling

Als galerie bemiddelen wij in de verkoop van kunst. In de meeste gevallen hebben wij een vaste samenwerking met onze kunstenaars. De bemiddeling in verkoop gaat verder dan het organiseren van exposities.

Het kunstwerk moet de ideale omgeving vinden.  Het contact met de klant vinden wij heel belangrijk. Het leren kennen van de klanten en het geduldige verkoopproces laten de kunstenaars aan ons over. Een galerie biedt een gevarieerd aanbod en kan kunstwerken mooi tentoonstellen. De kunstenaar heeft zo hoofd en agenda vrij om te scheppen.

Een professionele kunstenaar bouwt zijn of haar prijsniveau in de meeste gevallen zorgvuldig op. De kunstenaar bepaalt zelf zijn of haar prijzen. Bij jonge kunstenaars overleggen we samen en kunnen wij adviseren. De galerie werkt op provisiebasis.


Bereik

Wij bedienen onze klanten door heel Nederland. 

Steden en regio’s rondom Antwerpen, Brussel en Düsseldorf bezoeken wij met plezier.