Juli & Augustus | Zomer tableau

Deze zomer bij IROK Kunst en Lijsten:

.

Ingrid van der Kamp met zachte pastels en veel wit op grote doeken, vol florale vormen en ingetogen modellen, stijlvol en sereen.

.

Kareem Hameed, fris en kleurrijk, dan weer aards. Kareem wisselt zijn kleurpalet graag af en houdt van rood. Krachtige warme tinten. Abstract geschilderde doeken met een hint naar bloemen en landschappen.

.

En wat al meer? Nieuwe werken ’thema Water’ van Julia Gubitz, lijntekeningen subtiel kwetsbaar en vervreemdend. De werken van Sachiyo Kaneko zullen we in de nieuwe setting opnieuw placeren. De Japanse werken zijn een lust voor het oog, een combinatie van eeuwenoude traditie en symboliek. Een aanvulling op de collectie keramiek van Stan Linssen, kleurrijke houten beelden van Roland ART, in de lijn van de Popart. De stoere bronzen objecten van Loek Hambeukers en het fragiele glaswerk van Sacha Brienesse mag deze zomer gelukkig nog blijven.

.

Thema Water, wereldwijd gezien is drinkwater geen vanzelfsprekendheid. De toekomst ziet er allesbehalve rooskleurig uit. Julia realiseert zich de problematiek bij het gebruik van water. Het zetten van thee, het gebruik van kranen, toilet en douche, afwassen. Al deze objecten waar water in of uitgaat, zijn voor Julia een inspiratiebron

.

Dit schilderij is brutaler geschilderd dan dat we gewend zijn van Ingrid van der Kamp. Alle elementen en kleuren herkennen we, alleen deze keer groter, feller en met extra grote contrasten.

.

Kareem heeft zijn ‘schwung’ echt te pakken. Diepte en beweging, dat is wat hij wil bereiken en terugzien in zijn abstracte werk.

.

Sachiyo Kaneko, hier in een photoshop interieur. ZEN