EXPOSITIE AGENDA

 • Mirjam Withaar Vilten Wandobjecten

  Handgemaakt gemaakt, mooi duurzaam en ambachtelijk proces. Wol vilten. Met eigen ontwikkelde technieken maakt Mirjam Withaar mooie wandobjecten die...

  0
 • 2e Paasdag open van 13-16 h.

  Beste Mensen, Het is Lente bij galerie IROK. Loop binnen en ervaar het kleurenpalet. Welkom op 2e Paasdag, we...

  0
 • IROK 40 JAAR 1982-2022

  40 jaar IROK 1982-2022

  Welkom beste mensen,

  In het kort, de geschiedenis beschreven;

  In februari 1982 schreef Gérard Koenen zich in bij de KvK. Een logo en naam voor zijn bedrijf had hij klaar. Gérard begon eind jaren 60 als schilder en reclame-ontwerper, na de opleiding aan Sint Lucas Boxtel. De naam IROK bedacht hij zelf, kort en krachtig en een acroniem van Inlijsterij Reclame Ontwerp Koenen.

  Als hobby schilderde Gérard in de jaren 80 bij amateurclubs en vervaardigde voor zijn schilderijen en opdrachten zelf de lijsten. De profielen bestelde hij bij zijn broer die timmerman was. Gérard kwam erachter dat het inlijsten een fijn en mooi beroep was. Zijn vrouw Martha had als jong meisje in de jaren 60 in een Kruidenierszaak gewerkt. Het bedienen van klanten en het op orde houden van de winkel was wat ze het liefst deed.

  Gérard besloot om minder dagen voor de baas te gaan werken en meer tijd te besteden in het inlijstatelier en hiervoor ook reclame te maken. Martha bediende overdag de klanten en Gérard vervaardigde grotendeels in de avonduren de opdrachten. Later verdeelden ze de werkzaamheden in het atelier. De zaak groeide en elke vijf jaar werd deze fysiek uitgebreid. Een medewerker werd aangenomen omdat het aantal opdrachten bleef toenemen.

  Tot in 1994 dochter Ingrid het team kwam versterken om een tweede vestiging te runnen. Het bedrijf was ondertussen gegroeid van lijstenmakerij annex kunsthandel. In 1996 startte Ingrid de kunstuitleen vanuit Vestiging Venlo. Goed verzorgd ingelijst grafiek van de bekende kunstenaars, met service aan huis bleek een succes. Ingrid’s partner Tacettin werd bij het bedrijf betrokken.

  In 2002 sloot de familie de vestiging Venlo om met een grote uitbreiding in Horst op één locatie verder te gaan. Een lijstenmakerij met daarbij een ruime galerie waar Ingrid mooie exposities kon organiseren. Contact leggen met kunstenaars, beurzen- en atelierbezoeken, evenementen organiseren, PR en communicatie, het hoorde er allemaal bij en de tijd was er omdat Gérard en Martha de inlijstopdrachten vervaardigden.

  In 2012 namen Tacettin en Ingrid het bedrijf geheel over van Gérard en Martha. In 2013 werd een 2e vestiging in Panningen geopend. Economisch was iedereen aan het opkrabbelen uit de bankencrisis. Uitbreiden van de klantenregio was de strategie, lange termijn visie. Tacettin en Ingrid leerden het inlijstvak, dit ging redelijk snel door de ervaring die ze reeds hadden en Gérard kon worden ingeroepen voor advies, indien nodig. De kunstuitleen werd langzaam afgebouwd en kunstverkoopbemiddeling met ruime adviesservice kwam ervoor in de plaats. Veel kunstenaars laten hun werk al lange tijd door IROK vertegenwoordigen. Een goede samenwerking is cruciaal.

  Nu in 2022 zijn we blij dat we ook moeilijke tijden hebben kunnen doorstaan. Een trouwe klantengroep is opgebouwd en breidt zich nog altijd uit. Samen met de klanten staan we sterk. Tijd voor persoonlijk contact, kunst en inlijsten is ons dierbaar. We hopen nog lang op deze voet door te mogen gaan, samen met u.

  Wat we al deden, blijven we doen. Bij tijd en zin, een kopje koffie of thee en op de zondagen indien gewenst een wijntje. Dus geen groot feest met toeters en bellen, maar elke dag proberen om tijd te nemen voor een echte ontmoeting. Welkom.

  Een kleine greep uit de werken die u nu in onze galerie kunt aantreffen:

  #Amerbader #Irisslock #Lieuwkeloth #Emeliejegerings #Stanlinssen #Lebuindhaese #Mariekepeters #Ingridvanderkamp #Emelianacordaro #Alakhonikava #Galyapopova #Carolaschapals

  Carola Schapals
  Ala Khonikava
  Galya Popova
  Emelie Jegerings
  Imre van Buuren & Elia Mauceri
  Lieuwke Loth
  Iris Slock
  Ingrid van der Kamp
  Clemens Pasch
  Amer Bader
  Kareem Hameed
  0
 • ‘TYPISCH IRIS’ 30 jaar kunstenaar

  IRIS SLOCK Vanaf Zondag 23 januari t/m 20 februari serveren wij élke zondag een gezellig drankje om met u...

  1
 • METAMORPHOSES

  Zondag 7 november Vernissage 13-17 h. In aanwezigheid van de Kunstenaars – Op de achtergrond Saxofonist: Eduardo Passo Zondag...

  2
 • Mix & Match

  Augustus t/m Oktober De zomer bij Galerie IROK ziet er kleurrijk en gevarieerd uit. T/m oktober kunt u genieten...

  1
 • Exclusief bezoek aan onze galerie op afspraak. Welkom

  Op dit moment kunnen wij u een Private Viewing bieden in de galerie. Bel of mail ons en we...

  1
 • IROK galerie en lijstenmakerij tijdens lock down

  Beste Mensen, LOCKDOWN NIEUWS: Vanaf woensdag 3 maart is er weer meer mogelijk gelukkig! We mogen u op afspraak...

  0
 • NOVEMBERKALENDER

  Anders dan Anders, dit jaar geen gezellig ontmoeten van veel bezoekers, maar wel heel veel nieuwe kunst! We nodigen...

  1
 • Changing Seasons

  Ook in september en oktober hebben wij de galerie mooi en gevarieerd ingericht. Van kleurrijke bloemvelden in pasteuze olieverf...

  0